Today.ua

У 2023 році автомобілі Toyota можуть стати дорожчими

Компанія Toyota, один із найбільших автовиробників у світі, планує у 2023 році збільшити вартість своїх автомобілів. Такі результати опитування японського видання Kyodo News.

Kyodo News опитало 107 найбільших японських компаній у різних секторах економіки. 23% із них, у тому числі Toyota, заявили, що розглядають можливість підвищення цін на свою продукцію наступного року. Для цього є три головні причини – збільшення вартості матеріалів, збільшення вартості доставки та зниження курсу єни.

Слід зазначити, що 15% опитаних японських компаній не стали розкривати свої плани у тому, будуть вони чи ні підвищувати вартість своєї продукції наступного року. Цікаво, що тільки одна компанія, Torikizoku Holdings, заявила, що не підвищуватиме ціни у 2023 році.

Тим часом, у вересні 2022 року стало відомо, що можуть суттєво подорожчати нові автомобілі Toyota та Lexus. Справа в тому, що збільшилася вартість металу, який купує та продає Toyota. Експерти вважають, що це також може призвести до подорожчання автомобілів менших японських автовиробників.

У Toyota третій квартал поточного фінансового року виявився збитковим. Це сталося через високі ціни на матеріали, глобальний дефіцит мікрочіпів і зупинення виробництва. Тому боси цього японського автогіганта вважають за необхідне збільшити вартість деяких своїх моделей автомобілів.

Нагадаємо, раніше Toyota офіційно представила новий кросовер Hyryder.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ