Today.ua

Dacia випустить великий кросовер лише за 22 тисячі євро

У 2022 році Dacia почне випускати свій новий великий кросовер, який називатиметься Dacia Bigster. Його ціна в базовій комплектації становитиме близько 22 тисяч євро.

Bigster створюється на платформі CMF-B. За своїми розмірами він буде приблизно таким самим, як, наприклад, Land Rover Discovery Sport і Volkswagen Tiguan. Тобто новий румунський кросовер буде бюджетною альтернативою Land Rover Discovery Sport та Volkswagen Tiguan.

Dacia анонсувала появу Bigster ще на початку 2021 року і показала його концепт. Незалежні дизайнери на основі концепту та тизерів зробили рендерні зображення, як може виглядати ця новинка.

У Bigster буде просторий салон, але чи запропонують покупцям версію на 7 осіб – поки що не відомо. У будь-якому випадку, у Dacia у 2022 році з'явиться новий мінівен Dacia Jogger із салоном на 7 осіб.

У лінійку двигунів увійдуть бензинові та дизельні силові агрегати. Базовими, мабуть, будуть мотори потужністю 90 к.с. Будуть також двигуни TCe 130 та TCe 150 потужністю 130 та 150 к.с.

Покупцям запропонують й повноцінну гібридну версію. Dacia у свій час відмовилася від гібридної технології, оскільки вона призводить до збільшення ціни на автомобілі. Проте, Bigster і Jogger отримають гібридні версії. У них гібридна силова установка базуватиметься на трициліндровому 1,2 л двигуні з турбонаддувом. Потужність такої силової установки становитиме 200 к.с.

За попередньою інформацією, Dacia Bigster у базовій комплектації коштуватиме приблизно від 22 тисяч євро. Офіційно ця інформація поки що не підтверджена.

Раніше повідомлялося, що Dacia Duster нового покоління, який з'явиться у 2024 році, отримає гібридну силову установку, але залишиться бюджетним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ