Today.ua

Україну чекає дефіцит бензину та ДП – експерт

В Україні у квітні 2022 року у зв'язку з повномасштабним вторгненням російських військ може утворитися дефіцит бензину та дизельного палива. Такий прогноз зробив голова національної мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін.

Він нагадав, що після того, як Росія 24 лютого вторглася до України, припинилися повністю постачання до нашої країни палива з Росії та Білорусі. А таке паливо посідало переважне місце на українському ринку.

Наразі ведеться пошук альтернативних джерел палива з країн Європи. Перше європейське пальне вже доставили до України. Проте, в Євросоюзі немає зайвого палива, оскільки вона запровадила економічні санкції проти Росії, а Кремль у відповідь загрожує продавати нафту та газ лише за російські рублі.

Крім того, постачання палива з Європи обов'язково зіштовхнеться із проблемами в логістиці. Втім, проблеми з доставкою можна подолати, якщо паливо таки буде.

Ситуація в Україні ускладнюється тим, що паливо зараз потрібне аграріям для посівної кампанії, яка вже розпочалася у багатьох регіонах, незважаючи на вторгнення російських військ. Леушкін не впевнений, що посівну компанію не буде зірвано. Втім, багато що залежить від дій Кабміну...

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні на час війни дозволили продавати паливо екологічних стандартів Євро-3 та Євро-4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ