Today.ua

Митниця обіцяє вирішити проблему розмитнення євроблях з РФ

Українська митниця пообіцяла в найближчі дні дати можливість легалізувати під час пільгового періоду автомобілі на іноземній реєстрації, у яких термін перебування в Україні продовжували за допомогою перезаїздів через КПП на російсько-українському кордоні. Про це йшла мова на засіданні митниці.

В Україні приблизно 150 тисяч власників автомобілів на іноземній реєстрації не можуть скористатися пільговим розмитненням, яке вступило в силу 15 червня. Вони продовжували термін перебування автомобіля в Україні за допомогою перезаїздів через КПП на російсько-українському кордоні.

Митниця відмовляється приймати декларації від цих водіїв, стверджуючи, що вони порушили митне законодавство.

Схоже, ця проблема в найближчі дні все-таки буде вирішена. У всякому разі, митники заявили, що найближчим часом вони запропонують рішення для євроблях з РФ, яке дозволить в законному руслі вирішити питання. У чому буде полягати це рішення - поки не відомо.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що власники автомобілів на іноземній реєстрації з регіонів масово їдуть до Києва. Виявляється, в Києві набагато простіше і дешевше легалізувати автомобіль під час пільгового періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ