Today.ua

Subaru розробляє електричний кросовер в стилі Forester

Компанія Subaru, яка належить Toyota, планує розробити і випустити на ринок електричний кросовер, який можна порівняти за розмірами з Subaru Forester. Він дебютує в 2021 році.

Це буде перший електромобіль в модельній лінійці Subaru. Раніше цей автовиробник з «зелених» машин випускав тільки гібриди.

Перший в історії Subaru електромобіль за своїми розмірами буде таким же, як і Subaru Forester з двигуном внутрішнього згоряння. Його побудують на новій платформі e-TNGA, яка, до речі, створена разом інженерами Subaru і Toyota.

Платформа e-TNGA спроектована таким чином, щоб її можна було легко адаптувати для автомобілів різної довжини. На ній можна робити передньопривідні, задньопривідні і повноприводні автомобілі, тобто електромотори можна встановлювати на обидві осі. Крім того, батареї можуть бути різних розмірів.

Японські журналісти стверджують, що ця новинка буде називатися Evoltis. Але давайте не поспішати з висновками, адже офіційно ще нічого не відомо.

Перший електромобіль в історії Subaru дебютує в 2021 році. Це не означає, що його відразу почнуть продавати. Японці кажуть, що він з'явиться в продажу в «першій половині цього десятиліття».

Раніше стало відомо, що Subaru готується випустити на ринок оновлений кросовер Subaru Forester. Фотошпигуни вже помітили його під час дорожніх тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ