Today.ua

Страхові виплати для постраждалих у ДТП збільшать

В Україні планують суттєво збільшити розмір страхових виплат для постраждалих у ДТП. З такою ініціативою у зв'язку із стрибком інфляції виступив Нацбанк України.

НБУ на своєму сайті оприлюднив для громадського обговорення проекти двох ухвал, які, власне, і передбачають збільшення страхових виплат для постраждалих у ДТП.

Так, пропонується до 160 тисяч гривень підвищити розмір страхових виплат на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну (зараз 130 тис грн). Крім того, пропонується до 320 тисяч гривень підвищити виплати за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю (зараз 260 тис грн).

Також НБУ планує затвердити розмір базового страхового платежу з ДСЦВ власників машин у розмірі 180 гривень.

Не забуто фінансовим регулятором і європротокол. За ним розмір страхової виплати хочуть збільшити до 80 тисяч гривень (зараз 50 тис. грн).

НБУ прийматиме зауваження та пропозиції щодо цих двох проектів постанов до 26 листопада 2021 року. Після цього їх передадуть на розгляд Кабміну.

Раніше ми розповіли, у яких випадках водії можуть скористатися європротоколом. Це допоможе водіям заощадити час і навіть у деяких випадках не довести справу до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ