Today.ua

Чи варто купувати хімічні розморожувачі замків авто?

Наразі мало хто з автомобілістів відмикає автомобіль звичайним ключем, але від цього ніхто не застрахований, особливо взимку. Якщо через мороз замерзла личинка дверного замка, чи допоможе її розморозити хімічний розморожувач?

У продажу зараз можна зустріти велику кількість різноманітних спеціалізованих розморожувачів замків. Експеримент експертів журналу "За кермом" показав, що хімічні розморожувачі замків ефективні лише у простих ситуаціях, коли замок ще повністю не заледенів. При сильному заледенінні такий засіб навряд чи допоможе.

Якщо за допомогою механічного ключа та хімічного розморожувача вдасться проникнути всередину личинки, то замок практично завжди відкриється.

На жаль, зважаючи на все, хімічні розморожувачі не здатні довгостроково захищати личинку замку від мокрого снігу та дощу з наступними заморозками. Такі засоби характеризуються високою випаровуваністю.

Розморожувач ефективніший, якщо його зберігають у теплому приміщенні. Якщо його зберігають у багажнику, то він гірше справляється з льодом.

Якщо замерзла личинка дверей автомобіля, то можуть допомогти й інші засоби. Наприклад, зимова омивайка, видальник вологи з паливного бака та зимовий очисник скла. Загалом, у крайньому випадку можна використовувати будь-яку спиртовмісну рідину.

Раніше ми розповіли про те, як узимку правильно мити автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ