Today.ua

Стало відомо, скільки в Україні продають б/в авто зі скрученим пробігом

В Україні майже 40% автомобілів, які продаються на вторинному ринку, мають скручений пробіг. До такого висновку в результаті перевірки 400 тисяч машин прийшли експерти проекту "Перевірені авто" сайту Auto.Ria. Але насправді цей показник може бути ще більше.

Відразу скажемо, що перевірка проводилася за 16 видами, в тому числі юридична, технічна, по українським і зарубіжним реєстрам, інформації від яких можна довіряти і вона має офіційний статус.

Найчастіше пробіг скручують на 20-50 тисяч кілометрів. Однак, деякі продавці встановлюють антирекорди.

Так, наприклад, у Mercedes-Benz Sprinter 2010 року випуску на одометрі скрутили 541 тисячу км, у Hyundai Elantra 2013 року випуску - 665 тис. км, у Skoda Octavia 2014 року випуску - 685 тис. км, а у Toyota Camry 2013 року випуску - 854 тис. км.

Крім того, продавці старих машин часто надають недостовірну інформацію, яка не збігається з даними Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

23% продавців підміняють модель (наприклад, замість ЗАЗ «Сенс» вказують Daewoo Lanos), 7% продавців вказують не той тип пального, а 3% продавців вказують менший рік випуску машини, чим він є насправді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ