Today.ua

Стало відомо, скільки євроблях безкоштовно ввезли до України

В Україну з 9 квітня по 15 травня 2022 року ввезли 76,5 тисяч автомобілів на іноземній реєстрації, скориставшись дією безкоштовного розмитнення. Про це розповів народний депутат Ярослав Желєзняк, посилаючись на статистику митниці.

За його словами, українці на даний момент безкоштовно розмитнили автомобілів на іноземній реєстрації на загальну суму приблизно 8,5 млрд гривень.

Найбільше за звітний період безкоштовно розмитнили автомобілів Волинська митниця (20 084), Львівська митниця (14 898), Закарпатська митниця (6 953), а також Рівненська митниця (7 369). Найменше – Чернігівська (28) та Миколаївська (28) митниці.

Потрібно зазначити, що середній час безкоштовного розмитнення євроблях на митних пунктах становить лише 45 хвилин. Щоправда, раніше водіям доводиться вистояти у великих чергах на державному кордоні.

Нагадаємо, в Україні безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації введено до кінця військового стану. Щоправда, у ЗМІ з'являлися повідомлення, що безплатне розмитнення хочуть скасувати через зловживання (комерційні організації масово ввозять автомобілі з Європи, хоча цю послугу вводили головним чином для простих українців).

Раніше стало відомо, що українські АЗС під час війни продаватимуть паливо екологічного стандарту Євро-3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ