Today.ua

Стало відомо, автомобілі яких брендів купують українці під час війни

За даними Укравтопрому, у червні 2022 року українці купили 2900 нових автомобілів. Це на 14% більше, ніж у травні поточного року та на 67% менше, ніж за аналогічний місяць 2021 року.

На першому місці з продажу знаходяться автомобілі Toyota. 456 автомобілів цього бренду купили українці минулого місяця. Це на 11% більше, ніж у травні цього року.

На другому місці знаходяться автомобілі Renault - 327 (+13%), а на третьому місці - Volkswagen - 263 (+56%).

До п'ятірки найпопулярніших нових автомобілів в Україні у червні 2022 року також увійшли Hyundai – 172 (+7%) та Skoda – 168 (-7%).

Як бачимо, продаж нових автомобілів в Україні хоч і збільшився, але ще далекий від тих, які були до війни. Більшість українців, як і раніше, воліють купувати вживані автомобілі, тим більше, що три місяці (квітень-червень) їх можна було безкоштовно розмитнювати.

Деякі експерти вважають, що ухвалення народними депутатами законопроекту № 7466 може "вбити" ринок нових автомобілів. Законопроект пропонує дуже велику різницю при митному оформленні нових і вживаних автомобілів. Це стимулюватиме ввезення в Україну автомобілів від 10 років і більше.

Раніше повідомляли, що в Україні почали діяти нові умови автострахування. .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ