Today.ua

Відбулася офіційна презентація Toyota Land Cruiser 300

Компанія Toyota офіційно представила Toyota Land Cruiser нового покоління, який отримав індекс 300. У продажу він з'явиться найближчим часом.

Новий Land Cruiser побудований на платформі Toyota New Global Architecture (TNGA). Японський автогігант стверджує, що завдяки новій платформі Land Cruiser 300 володіє поліпшеними характеристиками руху по асфальту і бездоріжжю ("за рахунок нових переваг з точки зору жорсткості кузова, міцності і динамічного балансу").

Зовні новий Land Cruiser досить помітно відрізняється від свого попередника, наприклад, сильно збільшеною решіткою радіатора. Але він в цілому зберіг свій традиційний дизайн.

Салон теж зазнав серйозних змін. Звертає на себе увагу 12,3-дюймовий дисплей мультимедійної системи, який домінує над центральною консоллю.

У лінійку двигунів увійшли два нових твін-турбо двигуна V6 - 3,5 л бензиновий і 3,3 л дизельний. Стверджується, що вони забезпечать японському позашляховику кращі в своєму класі характеристики і керованість в порівнянні зі звичайним двигуном V8.

Двигуни будуть працювати разом з новою 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Toyota каже, що завдяки цій коробці передач витрата палива і викиди CO2 знижені на 10% в порівнянні з моделлю попереднього покоління.

Потрібно відзначити, що Land Cruiser 300, незважаючи на нову платформу, має такі ж розміри, як і Land Cruiser 200. Але ця новинка на 200 кг легше.

Продажі Land Cruiser 300 почнуться влітку поточного року. Цікаво, що він не буде продаватися в країнах Західної Європи.

Нагадаємо, раніше експерти німецького журналу AUTO BILD назвали ТОП-5 кращих б/в позашляховиків для бездоріжжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ