Today.ua

Skoda розкрила деталі нового компактного кросовера

Компанія Skoda в березні поточного року офіційно представить свій новий компактний кросовер, який буде називатися Skoda Kushaq. Його продажі, мабуть, почнуться до кінця 2021 року.

Слово kushaq в перекладі з санскриту означає «імператор» або «король». Назва обрана спеціально, адже Skoda Kushaq розробляється, насамперед, для Індії. Не виключено, що цей кросовер через деякий час стане глобальною моделлю.

Kushaq створили на платформі MQB-A0, яка лежить в основі недорогих моделей. Зовні цей кросовер буде нагадувати концепт Vision IN.

Які силові агрегати увійдуть в лінійку двигунів - поки не відомо. Взагалі, чеський автогігант повідомив мінімум інформації про Kushaq. У концепту був 1,5 л турбодвигун потужністю 150 к.с., який працював разом з роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Привід - тільки передній.

Раніше стало відомо, що в Україні почалися продажі Skoda Octavia нового, четвертого, покоління. У базовій комплектації ACTIVE ця новинка оснащується 1,4 л двигуном, який працює разом з 6-ступінчастою механічною коробкою передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ