Today.ua

Skoda перенесла частину виробництва з України до Чехії

Компанія Skoda перенесла частину виробництва кабельного джгута з України до Чехії, щоб захистити себе від збоїв у постачанні компонентів. Про це повідомляла прес-служба чеського автогіганта.

Член ради директорів із закупівель компанії Skoda Карстен Шнаке сказав, що їм удалося швидко відновити виробництво в Україні, а також збільшити виробничі потужності.

Проте, в Україні продовжуються військові дії проти російських окупантів. Для того, щоб мінімізувати вплив війни в Україні на постачання джгутів, компанія Skoda перенесла частину виробництва кабельного джгута до Чехії, зокрема, до міста Млада-Болеслав. До речі, там зараз працюють 35 українських жінок. Вони навчають нових працівників.

Питання наявності кабельного джгута зараз дуже актуальне для чеського автогіганта. Про це свідчить той факт, що чехи через його дефіцит на 8 тижнів призупинили виробництво свого електричного кросовера Skoda Enyaq iV.

Нагадаємо, на початку травня в Україні відновився продаж нових автомобілів Skoda. У середині травня завод "Єврокар" відновив виробництво чеських автомобілів у Закарпатській області, яке було зупинено після 24 лютого.

Раніше стало відомо, що Skoda почала випускати новий бюджетний седан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ