Today.ua

Штрафи за порушення ПДР хочуть збільшити у 10 разів: кого торкнеться

В Україні для власників елітних автомобілів можуть у 10 разів збільшити штрафи за порушення ПДР. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект №7026.

Автори цього законопроекту пропонують запровадити поняття "елітний транспортний засіб". Це легковий автомобіль, середньоринкова вартість якого перевищує 375 розмірів мінімальних зарплат (включно). Тобто на даний момент це авто вартістю від 2 437 500 гривень (приблизно 85 000 доларів).

Середньоринкова вартість елітних автомобілів має визначатися Міністерством економіки за методикою, затвердженою урядом. Ці списки до 1 лютого кожного року мають розміщуватися на сайті Мінекономіки.

Проект закону пропонує внести зміни до КУОАП та Кримінального кодексу України, та збільшити в 10 разів розміри штрафів, передбачені КУОАП за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, порушення ПДР, скоєні при керуванні елітною машиною.

Наприклад, власників елітних автомобілів пропонують за керування автомобілем без посвідчення водія штрафувати на 34 000 гривень, а не на 3 400 гривень, як власників менш дорогих авто.

Зараз цей законопроект перебуває на розгляді у Комітеті з правоохоронної діяльності. Слідкуватимемо за його рухом у парламенті.

Раніше ми розповіли, що буде, якщо водій вчасно не сплатить штраф за порушення правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ