Today.ua

На українських дорогах з'являться “фантомні“ патрулі поліції

На українських дорогах з 1 липня 2021 року з'являться поліцейські "фантомні" патрулі, які будуть таємно під час руху вимірювати швидкість зустрічних і попутних машин. Таку заяву зробив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, зараз патрульні поліцейські тестують чотири автомобілі для "фантомних" патрулів. На них встановлено спеціальне обладнання, в тому числі радари.

На даний момент відомо, що для "фантомних" патрулів поліції закупили чотири кросовера Skoda Kodiaq. У них немає ніяких спеціальних позначень. При фіксації перевищення швидкості екіпаж "фантомного" патруля включить проблискові маячки, зупинить порушника і складе щодо нього адміністративний протокол за перевищення швидкості.

Раніше Геращенко повідомив, що до 2024 року українськими дорогами їздитимуть 550 "фантомних" патрулів поліції, які стежитимуть за дотриманням швидкісного режиму. Передбачається, що це допоможе знизити кількість ДТП в Україні.

Нагадаємо, до 2024 року з метою боротьби з порушниками швидкісного режиму на українських дорогах планують встановити до 1,5 тисячі камер автофіксації порушень ПДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ