Today.ua

В Україні може з'явитися найдешевша Skoda Fabia

Компанія Skoda почала продавати в Європі автомобіль Skoda Fabia у комплектації Go. Це найдоступніша комплектація Fabia. Вона може з'явитися у продажу й в Україні.

Останніми роками на європейському ринку компактних бюджетних автомобілів домінував Dacia Sandero. Його продаж збільшувався з року в рік завдяки дизайну, непоганому обладнанню та доступній ціні. Але тепер у нього з'явився гідний конкурент у особі Skoda Fabia у комплектації Go.

Комплектація Go коштує 14 950 євро. Це на 5000 євро менше, ніж Fabia у стандартній комплектації коштувала раніше.

Fabia Go отримала наступне обладнання: кілька подушок безпеки, світлодіодні денні ходові вогні, протитуманні фари, зовнішні дзеркала заднього виду з електрорегулюванням та підігрівом, внутрішнє дзеркало заднього виду з антивідблисковим покриттям, інформаційно-розважальну систему з сенсорним екраном, USB, цифрове радіо, кондиціонер, багатофункціональне кермо (воно регулюється по висоті та глибині), тканинну оббивку, передні електричні склопідйомники, Центральний замок з дистанційним керуванням, задні датчики паркування, систему попередження про зміну смуги руху, контроль тиску в шинах, систему екстреного виклику, 15-дюймові сталеві колісні диски з ковпаками та інше.

Під капотом знаходиться трициліндровий 1,0-літровий бензиновий двигун MPI потужністю 80 к.с. і 160 Нм крутного моменту. Коробка передач – п'ятиступінчаста механічна. Привід – передній.

Fabia Go до 100 км/год розганяється за 15,7 секунди при максимальній швидкості 175 км/год. Середня витрата палива становить 5,2 л на 1000 км. Рівень викидів СО2 – 119 г/км.

В Україні зараз Skoda Fabia коштує від 680 536 грн. Це комплектація Essence з 1,0-літровим бензиновим двигуном MPI потужністю 80 к.с. та з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Комплектація Selection з 1,5-літровим дизельним двигуном TSI потужністю 150 к.с. та з роботизованою коробкою передач 7DSG коштує 928 425 гривень. Можливо, через деякий час Skoda Fabia у комплектації Go з'явиться і в Україні.

З чуток, компанія Skoda планує зробити Fabia нового покоління електромобілем. У продажу ця новинка з'явиться ближче до 2030 року. Її збудують на платформі MEB концерну Volkswagen. Цей електромобіль поєднуватиме в собі компактні розміри Fabia, підняту підвіску і трохи просторіший салон.

Нагадаємо, раніше Skoda представила нову Octavia, зокрема спортивний універсал Octavia RS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ