Today.ua

Розмитнити автомобіль можна буде за кілька хвилин, - Саакашвілі

В Україні розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації за новою схемою розмитнення, яку запропонував глава Виконавчого комітету Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі, можна буде всього за кілька хвилин. Про це Саакашвілі написав в Facebook.

За його словами, розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації можна буде дуже швидко в додатку або на порталі "Дія". Для цього потрібно буде ввести дані свого автомобіля (марку, тип двигуна і т.д.), а система покаже, скільки потрібно заплатити за розмитнення. Також онлайн можна буде здійснити платіж.

У новій схемі розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації не буде митників. Весь процес повинен бути гранично автоматизований, без участі чиновників.

При цьому отримати автомобіль після розмитнення в портах Одеси та Чорноморська можна буде приблизно протягом 30 хвилин, а не кількох годин, як зараз.

Саакашвілі також стверджує, що за новою схемою за розмитнення машин на єврономерах потрібно буде платити "значно менше", ніж зараз. Цьому буде сприяти відсутність мита і ПДВ тільки з акцизу, який розраховується за чіткою формулою.

Раніше стало відомо, що в червні 2021 року в Україні почнеться пільговий період (на 180 днів) розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ