Today.ua

В Україні з'явилися нові маніпуляції з продажем палива на АЗС

Деякі мережі АЗС вигадали нові маніпулятивні схеми продажу палива, через що завищуються ціни. Про це розповіли українці у Мережі.

Так, за даними Telegram-каналу "Реальний Київ" на одній із заправок столиці водій отримав додатковий так званий "бланк резервування", через що вартість дизельного палива склала 54 гривні за літр, а не 44,55 гривень, як вказував цінник.

Крім того, на Київщині водій купив дизельне паливо через додаток однієї з мереж АЗС за ціною 52,99 гривень. Проте на заправці було отримано чек, у якому вказувалося, що ціна палива становить 44,74 гривні за літр. Чек із реальною ціною дизельного палива, за якою його купили, на заправці відмовилися видавати.

Користувачі Мережі відзначають, що подібна ситуація відбувається на деяких АЗС й з бензином. У чеку вказують ціни, які менші, ніж реальних.

Раніше повідомлялося, що в Україні збільшилася кількість АЗС, які спекулюють на паливі, продаючи його за ціною, що перевищує граничну державну торгову націнку. На таких заправках паливо продають за 50-60 гривень за літр.

Нагадаємо, в Україні через воєнний стан перестали перевіряти якість палива на АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ