Today.ua

Постачальників палива на українські АЗС побільшало вдвічі

В Україні в травні 2022 року вдвічі побільшало імпортерів дизельного палива та автогазу. На думку директора Консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, це має допомогти ліквідувати черги на АЗС.

За його словами, різке збільшення кількості імпортерів автомобільного палива в Україну відбулося завдяки скасуванню державного регулювання цін. До речі, держрегулювання цін на бензин і дизельне паливо остаточно все ж таки не скасували, його просто призупинили на 2 місяці.

Експерт зазначив, що якщо постачання дизельного палива та автогазу збільшилося, то з бензином ситуація інша. Чому? Справа в тому, що країнам Європи він потрібен самим і поки що немає необхідного обсягу для України.

Слід зазначити, що у травні бензин в Україну ввозили навіть із Бельгії. Сергій Куюн не виключає, що це паливо доведеться ввозити здалеку, через Нідерланди.

Нагадаємо, дефіцит палива в Україні утворився наприкінці квітня після того, як російські окупанти посилили обстріл нафтобаз, НПЗ та залізничної інфраструктури. Вони хотіли завадити постачати паливо для Збройних сил України, але добилися лише черг на АЗС.

Раніше повідомлялося, що в Україні під час війни із російськими окупантами перестали перевіряти якість палива на АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ