Today.ua

Поліція розповіла, як безпечно купити автомобіль в Мережі

Українці з кожним роком все частіше і частіше купують автомобілі в Інтернеті. Однак, деякі з них стають жертвами шахраїв. Поліція Івано-Франківської області на своїй сторінці в Facebook розповіла про прості правила, дотримуючись яких можна безпечно купувати машини онлайн.

Перш за все потрібно зібрати якомога повнішу інформацію про продавця. Це займе деякий час, але так можна відразу відсіяти продавця, який викликав недовіру.

Ні в якому разі не можна повідомляти третім особам дані своєї карти (пароль, інформацію з СМС-повідомлень, які приходять на ваш номер).

Якщо продавець вимагає передоплату, то перевірте дату реєстрації його аккаунту на ресурсі. Якщо він новачок, то це повинно вас насторожити. В цілому ж правоохоронці не рекомендують робити онлайн-покупку автомобіля, якщо продавець просить передоплату.

Крім того, поліція рекомендує обов'язково перевірити номер телефону, вказаний в оголошенні. Вам можуть зателефонувати зовсім інші люди з іншого телефону і видати себе за продавців.

Якщо ви все-таки стали жертвою шахрайства, то потрібно відразу телефонувати в поліцію на номер «102». За «гарячими слідами» більше шансів знайти злочинців.

Раніше патрульна поліція дала рекомендації українським водіям, як взимку не потрапити в ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ