Today.ua

Одеські шахраї заробляли на підробці посвідчень водіїв до 5 млн гривень на місяць

В Одесі правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої на замовлення виготовляли фальшиві посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію автомобілів, медичні довідки для водіїв та нотаріальні довіреності. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Одеської області.

За даними слідства, у складі цієї злочинної групи було 12 людей. Зловмисники діяли із 2020 року. Замовлення на підроблені документи для водіїв вони отримували через створений сайт та облікові записи в соціальних мережах. Підроблені документи відправлялися замовникам через приватних поштових операторів.

Вартість підроблених документів для замовників складала від 4 до 9 тис. гривень. Щомісяця фігуранти "заробляли" близько 5 млн гривень. Гроші вони конвертували у криптовалюту.

Правоохоронці провели велику кількість обшуків. Вилучено обладнання, необхідне для виготовлення фіктивних документів, заготівлі для підробок та ін.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 358, ст. 199 та ст. 361 КК України. Організатору злочинної групи та трьом активним членам вже повідомили про підозру у злочині. Досудове слідство продовжується.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що шахраї вигадали нову схему при продажі автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ