Today.ua

Чому не можна заправлятися по горловину після того, як відстрелив пістолет

Деякі автомобілісти, то чи з принципу, чи то з жадібності, намагаються на АЗС залити паливом бак по саму горловину. Після того, як заправний пістолет відстрелив, вони продовжують цідити. І дарма. Це може нашкодити автомобілю...

Заправний пістолет робить відсічення після того, як паливо в баку або його концентровані пари торкаються спеціального датчика. Конструкція баків сучасних автомобілів передбачає складну систему вентиляції. Вона може вийти з ладу, якщо заливати паливо під горловину.

В системі вентиляції є гравітаційний клапан, який закриває вентиляційну трубу в разі, якщо машина занадто сильно нахиляється. Це робиться для того, щоб паливо не вилилося при ДТП.

Інший клапан, вентиляційний, відповідає за подачу в бак повітря. Це необхідно для того, щоб там не було зниженого тиску. При заповненні бака під горловину може порушитися робота системи вентиляції, почне підтікати паливо через дренажні трубки.

В результаті паливо потрапить на проводку, деталі ходової частини і так далі. Це призведе до прискореного зносу деталей і до дорогого ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ