Today.ua

Першою посвідчення водія з кодом “78“ отримала дівчина

З 29 грудня 2021 року в Україні видають нові посвідчення водія – з кодом "78", якщо практичний іспит складали на автомобілі з автоматичною коробкою передач. Першою посвідчення водія з кодом "78" отримала дівчина, свідчить фотографія, розміщена у Facebook прес-службою Головного сервісного центру МВС.

У повідомленні прес-служби Головного сервісного центру МВС йдеться пр те, що першими нові посвідчення водія стали отримувати жителі Хмельницької області.

Код "78" ставлять у графі 12 посвідчення водія. Крім того, у "правах" тепер є ще кілька нових позначок. Їх ставлять, наприклад, якщо є обмеження з медичних причин (окуляри, слухові апарати, протези кінцівок), пристосування автомобіля (модифікована трансмісія, пристосована педаль зчеплення, модифіковані гальмівні системи), керування лише вдень, без пасажирів, у межах міста/регіону.

Код "78" означає, що водій має право керувати автомобілем лише з автоматичною коробкою передач. На машинах із механічною коробкою передач йому їздити заборонено.

Поліція каже, що всі ці нововведення потрібні для того, щоб бланки українського посвідчення водія відповідали міжнародним стандартам.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Кривому Розі водія оштрафували за те, що він пред'явив "права" з мобільного додатка "Дії", а не у паперовому вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ