Today.ua

Одесит «замінував» суд, щоб його брата не позбавили водійських прав

Житель Одеси в листопаді поточного року три рази повідомив анонімно в поліцію про те, що Малиновський суд нібито заміновано. Таким чином він намагався зірвати судове засідання, на якому його брата мали позбавити водійських прав.

У всіх трьох випадках поліцейським довелося евакуювати всіх людей з будівлі Малиновського суду, а потім з собаками шукати вибухонебезпечні предмети. На щастя, в усіх трьох випадках повідомлення про мінування суду не підтвердилося.

Правоохоронцям в кінцевому підсумку вдалося встановити лже-мінера. Це місцевий житель, який намагався зірвати судове засідання, на якому його брата мали позбавити водійських прав за керування машиною в стані алкогольного сп'яніння і за відмову пройти медичний огляд.

Лже-мінеру обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Його брата-водія оштрафували на 10 200 гривень і на один рік позбавили водійських прав.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол запропонував збільшити в Україні штраф за непристебнутий ремінь безпеки в тисячу разів. Він вважає, що так скоротиться кількість смертельних ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ