Today.ua

Новий Mercedes G-Class став потужнішим і отримав “прозорий“ капот

Компанія Mercedes-Benz офіційно презентувала новий Mercedes G-Class. Знаменитий німецький позашляховик у 2024 році зазнав серйозних змін, отримавши потужніший гібридний двигун і "прозорий" капот.

Останні майже 50 років Mercedes-Benz G-Class зовні мало змінився. Він досі зберіг свій знаменитий "квадратний" дизайн кузова та відмінні позашляхові характеристики. Щоправда, тепер у його дизайні є сучасні елементи.

Базова версія G550 2025 модельного року не має 4,0-літрового двигуна V-8, як було у моделі 2024 року випуску. Замість нього з'явився новий шестициліндровий 3,0-літровий рядний двигун з турбонаддувом і "м'якою" гібридною системою. Його потужність складає 443 к.с., що на 20 к.с. більше, ніж старий двигун V-8. Коробка передач – оновлена 9-ступінчаста автоматична. Привід – повний у стандартній комплектації.

В інформаційно-розважальній системі MBUX вперше з'явилася нова функція Off-Road Cockpit, призначена для полегшення подорожі по бездоріжжю. Off-Road Cockpit відображає на 12,3-дюймовому сенсорному екрані та цифровій панелі приладів, наприклад, такі параметри, як положення автомобіля, висота, кут повороту рульового колеса, температура і так далі.

Завдяки технології "Transparent Hood" ("Прозорий капот") водій може бачити поверхню дороги, яка зазвичай прихована. Можливість бачити "крізь" капот забезпечує камера. Ця технологія є ще у двох нових моделей компанії Mercedes-Benz - EQE і GLC.

Новий G-Class отримав велику кількість інших сучасних технологій. Так, вже у стандартній комплектації є великий набір систем допомоги водію та активної безпеки. Наприклад, є адаптивний круїз-контроль, система моніторингу "мертвих" зон, розпізнавання дорожніх знаків та багато іншого.

Що ж до версії G63, яка орієнтована на продуктивність, то у неї залишився старий двигун. Це 4,0-літровий твін-турбо двигун V-8 потужністю 577 к.с. з 48-вольтовою "м'якою" гібридною системою. З таким двигуном позашляховик G63 до 100 км/год розганяється за 4,2 секунди.

Як опцію для G63 вперше у складі пакету AMG Offroad Package Pro запропонують систему AMG Active Ride Control. Вона бореться з кренами та оптимізує поведінку позашляховика у швидкісних поворотах.

Скільки коштує оновлений Mercedes G-Class 2025 модельного року - ще не відомо. Зрозуміло, що він коштуватиме трохи дорожче, ніж модель 2024 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Mercedes не зніматиме з конвеєра свій найдешевший автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ