Today.ua

Нові російські “Волги“ виявилися китайськими автомобілями: фото

У країні-агресорі показали нові автомобілі під брендом "Волга". Це китайські автомобілі компанії Changan Automobile Group, котрі просто отримали інший логотип.

Після того, як російські окупаційні війська у лютому 2022 року розпочали повномасштабне вторгнення в Україну, з країни-агресора, підтримуючи економічні санкції, пішли всі найбільші світові автовиробники. Там залишилося лише кілька китайських автовиробників. Після цього там захотіли відродити виробництво "Москвичів" та "Волг".

Але нові "Москвичі", чиї продажі в країні-агресорі почалися кілька місяців тому, виявилися китайськими автомобілями з новими логотипами. Так, "Москвич 6" – це китайський кросовер Sehol Yao, який випускає компанія JAC, а "Москвич 8" – це китайський кросовер JAC X8. Нові "Москвичі" від своїх китайських аналогів відрізняються лише шильдиком.

І ось тепер у країні-агресорі показали нібито нові "Волги" – седан та два кросовери. Їх назвали Volga C40, Volga K30 та Volga K40. Насправді це також китайські автомобілі. Volga C40 – це китайський седан Changan Raeton Plus, Volga K30 – це китайський кросовер Oshan X5 Plus, а Volga К40 – китайський кросовер Changan UNI-Z.

Нові "Волги" від своїх китайських аналогів відрізняються лише бамперами, решітками радіатора, логотипом. Крім того, в їхню мультимедійну систему інтегрували місцеві сервіси. Ось у принципі і всі відмінності.

У лінійку двигунів нових "Волг" входить лише один силовий агрегат. Це турбомотор потужністю 188 к.с., який працює разом із 7-ступінчастим роботом.

Мало того, що нові Волги виявилися насправді китайськими автомобілями, так вони представлені тільки у вигляді концептів. Це не серійні моделі, а прототипи. Стверджується, що Горьківський автозавод почне випускати нові "Волги" вже до кінця 2024 року. Але це лише заяви. Коли з'являться серійні Волги - не відомо.

Потрібно сказати, що Changan продає свої автомобілі і в Україні, яка бореться із російськими окупантами. На українському ринку представлені чотири моделі цієї китайської компанії – кросовери CS35PLUS, CS55PLUS та UNI-K, а також пікап HUNTER. Найдоступніший з цих автомобілів - кросовер Changan CS35PLUS з 1,4-літровим двигуном потужністю 150 к.с. і 255 Нм крутного моменту, і з коробкою передач 7DCT. Він коштує від 860 000 грн.

Раніше ми розповіли про те, що у країні-агресорі випускають автомобілі екологічного класу Євро-0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ