Today.ua

“Не вплине на громадян“: Мінекономіки прокоментувало введення акцизу на паливо

Введення єдиного акцизу на бензин, дизельне паливо та автогаз, як пропонує Кабінет міністрів України, негативно не вплине на українців. Таку заяву зробив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

За його словами, зараз у світі спостерігається тенденція до зниження вартості нафтопродуктів. Це дозволило Кабміну запропонувати повернути частково акциз на паливо, яке скасували у березні 2022 року. У пояснювальній записці йдеться про те, що гроші, отримані від цього податку (а це понад 2 млрд гривень на місяць), спрямують на ремонт та будівництво доріг та дорожньої інфраструктури, які сильно пошкоджені внаслідок війни.

Раніше директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн також заявив, що після введення уніфікованого акцизу на паливо на підвищення цін чекати не потрібно. Він упевнений, що бензин А-95 буде коштувати 50-52 гривні за один літр, а дизельне паливо - 51-53 гривні за літр.

Нагадаємо, урядовий проект закону №7668 передбачає запровадження єдиного акцизу на бензин, дизельне паливо та автогаз. Його розмір – 100 євро на 1000 літрів.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков вважає, що акциз на пальне можуть запровадити вже у вересні чи жовтні. Це залежатиме від народних депутатів.

Раніше повідомлялося, що мешканець Хмельницького продавав автомобілі, ввезені як гуманітарна допомога для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ