Today.ua

Названо три небезпечні звички водіїв

Практично у кожної людини є звички, тобто сформований спосіб поведінки в певній ситуації, який має характер потреби. Є вони і в автомобілістів. Іноді звички водіїв можуть виявитися дуже небезпечними.

Здавалося б, що може бути поганого в тому, щоб тримати праву руку на важелі коробки передач. Така звичка є у багатьох водіїв. Але насправді це небезпечна звичка.

Чому? По-перше, тому, що при такому способі руху водій просто не встигне зреагувати на зміну ситуації на дорозі. Це збільшує ризик ДТП.

По-друге, іноді водії, які тримають праву руку на коробці передач, можуть прикладати для цього значних зусиль. Деякі взагалі спираються на важіль коробки, щоб посоватися в кріслі. Через це відбувається підвищений знос коробки.

Тому заради безпеки і економії грошей, які знадобляться для покупки нової коробки передач або ремонту старої, краще під час руху без необхідності не торкатися до коробки передач.

Також небезпечною звичкою водіїв є агресивна манера водіння і різке гальмування. Це не тільки збільшує ризик дорожньої аварії, але і завдає сильної шкоди машині.

Третя небезпечна звичка водіїв - не прогрівати мотор. Деякі водії вважають, що сучасні двигуни не треба гріти. У багатьох на це просто немає часу. В результаті силовий агрегат швидше зношується. Щоб цього не сталося - прогрівайте його.

Раніше патрульна поліція розповіла водіям, як взимку не потрапити в ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ