Today.ua

Названо прилади та системи автомобіля, які найбільше споживають енергії

Сучасний автомобіль споживає дуже багато електрики. Але які прилади і системи витрачають найбільше енергії? Відповідь на це питання дали експерти журналу «За кермом».

Враховується не максимальний струм споживання, а загальна витрата енергії за годинну поїздку, так як всі пристрої працюють різний час.

Фари головного світла: 0,14 кВт.год

Фари споживають не більше 10 А, але вони горять протягом всієї поїздки, що призводить до помітної витраті електрики. Зараз часто днем замість фар включають денні ходові вогні, які споживають набагато менше енергії.

Підігрівач повітря в системі опалення: 0,14 кВт.год

Деякі бензинові і багато дизельних машин мають в каналі системи опалення електричний калорифер. Він потрібен для підігріву повітря, яке йде в салон автомобіля. Він працює до тих пір, поки не прогріється двигун, але встигає спожити значну кількість енергії - до 40 А.

Система управління двигуном: 0,3 кВт.год

Як приклад експерти взяли чотирициліндровий двигун. Він споживає в середньому енергії в кількості 20 А. Якщо циліндрів більше, то споживання енергії теж більше.

Раніше експерти, проаналізувавши кілька опитувань автомобілістів в Європі і США, назвали найнадійніші автомобілі, які можна купувати навіть з великим пробігом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ