Today.ua

Названо помилки водіїв, коли їх зупиняє поліція

Деякі водії, часто самі того не розуміючи, роблять помилки, коли їх зупиняють співробітники поліції. В результаті вони не тільки втрачають час, а й отримують штраф. Сьогодні ми розповімо про помилки, які найчастіше роблять водії при спілкуванні з представниками органів правопорядку.

Деякі водії, як тільки їх зупиняють поліцейські, поспішають вийти з автомобіля. І дарма. В цьому випадку правоохоронці можуть подумати, що вам є що приховувати і вони звернуть пильну увагу на те, що відбувається в салоні вашої машини.

Іноді автомобілісти відразу починають виправдовуватися і зізнаватися в тому, в чому правоохоронці їх і не підозрюють. Поліцейські можуть зупинити вас по абсолютно іншої причини.

Крім того, до цих пір деякі українські водії вважають, що можуть дати хабар поліцейським. Насправді, зараз йде серйозна боротьба з хабарями, і водія можуть звинуватити не тільки в порушенні ПДР, а й в спробі дати хабар.

Ще одна помилка - погоджуватися з порушенням правил, якщо не порушував. Так, є така категорія водіїв, яким простіше погодитися зі штрафом, ніж сперечатися з поліцією, доводити в суді свою правоту. Але ж поліцейські теж можуть помилятися...

Буде також помилкою зізнаватися, що випивав, хоча цього не було. Справа в тому, що у людей алкоголь в крові може розщеплюватися по різному, з різним часом. Якщо правоохоронці запитають вас, чи вживали ви спиртні напої, завжди відповідайте «ні».

Також не потрібно погрожувати поліцейським, які вас зупинили. Це поганий метод спілкування. Поліцейський, може бути, зупинив вас формально, але після такого він поставиться до вас з усією принциповістю. Крім того, не треба козиряти своїм знанням законів, та й не потрібно жартувати з поліцейськими.

Раніше патрульні поліцейські розповіли водіям, як взимку не потрапити в ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ