Today.ua

Названо найпопулярнішу євробляху серед українців під час війни

За даними Укравтопрому, у березні 2022 року в Україні, яка бореться з російськими окупантами, легалізували 8300 б/в автомобілів, завезених з-за кордону. Найчастіше українці завозили Volkswagen Golf.

Зокрема, минулого місяця українську "прописку" отримали 484 б/в автомобіля Golf. На другому місці Renault Megane (472 автомобіля), а на третьому ще одна модель німецької компанії Volkswagen – Passat (422 автомобіля).

До п'ятірки найпопулярніших євроблях серед українців під час війни також увійшли чеська Skoda Octavia та американський Ford Focus.

З квітня в Україні до кінця війни розмитнення автомобілів на іноземних номерах стало безкоштовним. Скасовано митні податки, ПДВ та акциз. Після війни розмитнення авто знову стане платним.

Нагадаємо, під час війни заборонено виїзд за кордон чоловікам призовного віку. Це означає, що безкоштовне розмитнення євроблях доступно обмеженій кількості людей. Так, пригнати машини можуть жінки, чоловіки віком від 60 років, а також чоловіки, які за станом здоров'я не придатні до служби в армії.

Раніше ми розповіли, хто виплатить українцям компенсацію за знищений автомобіль під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ