Today.ua

Міфи про зимову гуму, про які настав час забути

Зовсім небагато часу залишилося до настання зими, тому вже на часі встановлювати на автомобілі гуму по сезону. Правда, про зимову гуму серед автомобілістів є багато міфів, про які вже давно пора забути.

Багато водіїв упевнені, що головне досвід, а не шини. Але важливо й те, і інше. Якщо автомобіліст втратив пильність і обережність, то не допоможе й високоякісна гума.

Деякі наші співвітчизники чомусь впевнені, що в країнах ЄС заборонена зимова гума. Насправді в деяких європейських країнах заборонені шиповані покришки, а не зимові. Правда, в останні роки деякі європейські країни скасували перехід на зимові шини (наприклад, Бельгія).

Ще один міф полягає в упевненості водіїв в тому, що якщо автомобіль має повний привід, то взимку можна їздити на будь-який гумі. Це дуже небезпечна помилка, яка може призвести до ДТП.

Іноді доводиться чути, що широкі шини краще. Насправді, в деяких випадках широкі шини на зимовій дорозі гірше, ніж звичайні покришки.

Іноді автомобілісти ставлять зимову гуму тільки на одну вісь. Це вже навіть не міф, а небезпечна помилка. Зрозуміло, що так роблять заради економії. Але зимову гуму потрібно ставити на всі колеса. Якщо хочете заощадити, то можна купити покришки дешевше.

І ще потрібно врахувати, що навіть на хороших зимових нешипованих шинах не можна їздити влітку. У теплу погоду зимова гума втрачає свої якості з усіма наслідками.

Раніше стало відомо, що в Україні шахраї під виглядом інспекторів поліції почали обманювати довірливих автомобілістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ