Today.ua

МВС запропонує водіям заробляти на порушниках ПДР

МВС розробляє законопроект, який передбачає запровадження в Україні нової системи контролю за порушниками правил дорожнього руху. Водії будуть отримувати відсоток від штрафу, виписаного за порушення ПДР, про яке вони повідомлять.

Про розробку нового законопроекту розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Мобільний додаток дасть можливість водіям фіксувати порушення ПДР іншими учасниками дорожнього руху і повідомляти про це в поліцію. За це вони будуть отримувати гроші - відсоток від виписаного штрафу.

За словами Геращенко, сума «гонорару» складе 10% від штрафу. З огляду на, що останнім часом в Україні штрафи за порушення ПДР значно збільшилися, пильні водії можуть отримати непоганий додатковий заробіток.

У МВС поки що працюють над новою системою. Стверджується, що вона буде максимально простою, щоб не відволікати водіїв від дороги. Правоохоронці вважають, що це нововведення допоможе в рази знизити кількість порушень ПДР.

Раніше радник глави МВС Михайло Апостол запропонував в тисячу разів підвищити штраф за непристебнутий ремінь безпеки. Він вважає, що так можна знизити кількість дорожніх аварій зі смертельним результатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ