Today.ua

МВС активно займеться перевірками АЗС

У Міністерстві внутрішніх справ створять "Офіс з питань захисту бізнесу", який буде займатися, в тому числі, боротьбою з нелегальними АЗС. Таке рішення прийняли на нараді міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського з представниками бізнесу з питань детінізації ринку і боротьби з рейдерством.

Новий міністр внутрішніх справ отримав від президента України Володимира Зеленського завдання зайнятися ринком нафтопродуктів. Це черговий етап боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів і підпільними АЗС.

Нова структура в МВС буде займатися боротьбою з "тенівіками". Це означає, що правоохоронці будуть активніше перевіряти АЗС і ліквідувати підпільні міні НПЗ.

Можливо, правоохоронці будуть суворіше контролювати податківців, щоб вони не видавали ліцензії АЗС на підставі підроблених документів. На таких заправках зазвичай велика кількість порушень.

Нагадаємо, що ще в кінці 2019 року Зеленський пообіцяв ліквідувати всі нелегальні заправки. Однак, потім почалася пандемія коронавирусу і ця проблема відійшла на другий план. Під час карантину в Україні знову з'явилася велика кількість нелегальних АЗС.

Раніше повідомлялося, що в Україні з січня по березень 2021 року демонтували 151 АЗС, які не мали дозволу на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ