Today.ua

Mercedes накінець почне відмовлятися від механічної коробки передач

Компанія Mercedes-Benz почне поступово відмовлятися від використання у своїх автомобілях механічної коробки передач. Станеться це не раніше 2023 року. Про це повідомило німецьке видання Automobilwoche із посиланням на представника цього автогіганта.

Покупці стали рідше купувати автомобілі з механічною коробкою передач, тому боси Mercedes-Benz вирішили від неї поступово повністю відмовитися. Все більше і більше покупців віддають перевагу електромобілям або машинам з повноцінною гібридною силовою установкою.

Втім, механічна коробка передач у модельній лінійці Mercedes вже зараз доступна лише в деяких версіях A-Class, B-Class та CLA.

Ще у жовтні 2020 року керівник відділу досліджень та розробок Mercedes-Benz Маркус Шеффер попередив, що німецький автогігант поступово відмовлятиметься від механічних коробок передач. Тож нинішня новина не стала від нас великою несподіванкою. До речі, C-клас нового покоління вже має лише автоматичну коробку передач.

Нагадаємо, компанія Mercedes-Benz планує до 2030 року випускати тільки електромобілі. До того часу машини з ДВС створюватимуть на електричних платформах.

Раніше Volkswagen оголосив, що він до 2030 року повністю відмовиться від механічної коробки передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ