Today.ua

Максимальну швидкість автомобілів Renault обмежать в 180 км/год

З 2022 року всі нові автомобілі Renault і Dacia отримають обмеження швидкості на позначці 180 км/год. Таку заяву зробив глава французького автогіганта Лука де Мео.

Рішення про обмеження швидкості на позначці в 180 км/год компанія Renault прийняла для того, щоб зберегти життя водіїв і пасажирів. Згідно зі статистикою, більше 30% ДТП з постраждалими відбуваються через перевищення швидкісного режиму.

Максимальна швидкість автомобілів Renault і Dacia буде залежати від конкретної моделі, але вона, повторимо, не перевищуватиме 180 км/год. Так, наприклад, у Renault Megane нового покоління, який з'явиться у продажу в 2022 році, максимальна швидкість буде 160 км/год.

За словами де Мео, таке нововведення не торкнеться автомобілів під брендом Alpine. Це зрозуміло, адже під цим брендом французи випускають спортивні автомобілі.

Раніше про обмеження максимальної швидкості своїх автомобілів оголосила компанія Volvo. Шведи теж обмежать «максималку» на позначці в 180 км/год.

Нагадаємо, нещодавно в Україні почалися продажі нової моделі Renault - фургона Renault Express, який призначений для сімей і підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ