Today.ua

Lada Niva Travel вже продають в Чехії. Дорожче, ніж в Україні

У Чехії почалися продажі оновленого позашляховика Lada Niva Travel. Причому там він коштує помітно дорожче, ніж в Україні.

У базовій комплектації Niva Travel в Чехії коштує 420 000 крон. За поточним курсом це приблизно 529 000 гривен. Потрібно відзначити, що в Україні такий позашляховик коштує в базовій комплектації від 321 360 гривень.

Хтось може подумати, що різниця в ціні обумовлена тим, що, мовляв, в Чехії продається Niva Travel з іншим обладнанням. Ні, це не так. Судячи з усього, базова комплектація цього позашляховика однакова як для України, так і для Чехії.

У «базу» входить подушка безпеки водія, ABS, передні електричні склопідйомники, а також 15-дюймові сталеві диски і центральний замок.

Під капотом знаходиться 1,7-літровий двигун потужністю 80 кінських сил, який працює разом з п'ятиступінчастою "механікою" і роздавальної коробкою передач. Він доопрацьований до рівня Євро-6.

Звідки поставляють Lada Niva Travel в Чехію - невідомо. Не виключено, що з України, адже цю модель збирає ЗАЗ з російських машинокомплектів. Везти автомобілі в Чехію набагато ближче з України, ніж з Росії...

Чеські джерела стверджують, що Niva Travel везуть до Чехії з Росії. Різницю в ціні пояснюють податками і доопрацюванням двигуна.

Нагадаємо, що серійне виробництво оновленої Lada Niva Travel почалося в кінці 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ