Today.ua

Коли можна буде розмитнити «євробляху»? Названа дата

Депутати на цьому тижні затвердили два законопроекти, які передбачають введення періоду пільгового розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Коли «євробляхери» зможуть легалізувати свої машини?

«АвтоЄвроСила», організація, яка відстоює інтереси «євробляхерів», вважає, що пільговий період розмитнення почне діяти приблизно з 25 травня 2021 року.

Справа в тому, що спочатку закон повинен підписати Президент України. На це у нього є 10 днів. До 23 квітня закон буде оприлюднено в пресі, після чого він тільки через місяць вступить в силу.

Пільговий період розмитнення триватиме 180 днів. Вартість розмитнення буде залежати від року випуску автомобіля і типу двигуна.

Так, наприклад, розмитнення Volkswagen Golf IV 1999 року випуску з двигуном 1,9 TDI коштуватиме 1 095 євро. До цього також треба додати 8 500 гривень в якості так званого «добровільного внеску».

Для розмитнення автомобіля потрібно спочатку підготувати документи. Після цього потрібно пройти сертифікацію, оплатити митні платежі, поставити на облік в СЦ МВС, застрахувати авто.

Раніше стало відомо, що в Україну незаконно ввезли з США і Європи 130 тисяч б/в автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ