Today.ua

Класична Lada Niva отримала двигун від Lancia

З кінця 2020 року випускають оновлену класичну Lada Niva, яка тепер називається Lada Niva Legend. Позашляховик отримав невеликі зміни в дизайні і в салоні, а ось двигун залишився старим. Що буде, якщо на Niva поставити інший мотор? У Великобританії є, наприклад, Lada Niva 4x4 1993 року випуску з 2,0 л мотором Twin Cam.

Як відомо, свого часу Lada Niva довгий час продавалася на Туманному Альбіоні. Звичайно, це була не стандартна, а експортна, вдосконалена, версія.

Іноді англійці доопрацьовували «Ниви». Так сталося і з цим автомобілем. Він отримав 2,0 л мотор, який встановлювали на машини бренду Lancia. Його потужність становить 135 к.с. Він працює з оригінальною п'ятиступінчастою механічною коробкою передач.

Але на одному двигуні доопрацювання не закінчилися. «Ниві» вдосконалили підвіску, встановили нові фари, салон обробили шкірою і штучною замшею, поставили нове кермо, збільшили кліренс та ін.

В результаті класична «Нива» стала комфортніше, потужніше і тепер ще краще готова для бездоріжжя.

Раніше повідомлялося, що нова Lada Niva Legend, яка з'явиться в 2024 році, отримає дорожній просвіт в 240 мм і турбомотор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ