Today.ua

Які нововведення чекають українських водіїв у 2022 році

У 2021 році в Україні посилили покарання за порушення ПДР, збільшилася кількість дорожніх камер автофіксації порушень ПДР, з'явилася нова дорожня розмітка. Але наступного, 2022 року, нововведень буде не менше, а навіть більше. Сьогодні ми розповімо, що нового чекає українських водіїв у 2022 році.

Наступного року поліція обіцяє збільшити кількість дорожніх камер, які автоматично фіксують порушення правил дорожнього руху. Наразі таких камер на українських дорогах налічується 250. До кінця 2022 року їх буде близько 450.

Крім того, якщо зараз дорожні камери фіксують лише перевищення швидкісного режиму, то у 2022 році їх функціонал розшириться. Камери почнуть реєструвати машини, які проїжджають на червоний сигнал світлофора та рухаються смугою громадського транспорту.

Ще одне нововведення у 2022 році – повернення системи штрафних балів. Кожен водій отримає 150 балів. За порушення ПДР їх зніматимуть. Коли бали закінчаться – доведеться платити гроші за порушення правил дорожнього руху.

У 2022 році на українських дорогах з'являться так звані "фантомні" патрулі поліції. Вони під час руху будуть вимірювати швидкість зустрічних та попутних автомобілів. На порушників чекають штрафи. Поліція вже закупила автомобілі та обладнання для перших "фантомних" патрулів. Зовні не можна відразу зрозуміти, що це автомобіль поліції.

У 2022 році в Україні планують запровадити обов'язковий техогляд усіх легкових автомобілів. Щоправда, поки що не зрозуміло, коли саме це станеться. Зважаючи на все, техогляд запровадять восени наступного року. Поліція обіцяє не допустити корупції під час його проведення. Багато автомобілів пройти його не зможуть із технічних причин.

Ще одне нововведення наступного року – збільшення списку автомобілів, які підпадають на податок на розкіш. 25 000 гривень на рік доведеться платити власникам автомобілів, чий вік менше 5 років та вартістю від 1,3 млн гривень.

Раніше ми повідомили, що у 2022 році в Україні поліція різко посилить контроль за водіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ