Today.ua

Як уникнути перевитрати палива автомобілем

Автовиробники зараз намагаються випускати автомобілі, які якомога менше витрачають палива. Іноді у машин починається підвищена витрата палива. Це може бути пов'язано як з якимись несправностями автомобіля, так і, наприклад, зі стилем водіння. Сьогодні ми розповімо, як водієві економити паливо.

Якщо ви помітили, що ваш автомобіль витрачає більше палива, ніж заявлено офіційно автовиробником, то, можливо, вся справа в стилі водіння.

Якщо ви постійно перевищуєте допустиму швидкість хоча б на 10-20 км, то не потрібно дивуватися підвищеної витрати палива. В цьому випадку потрібно спробувати змінити стиль водіння і звернути увагу на те, скільки витрачається палива. Впевнені, ви здивуєтеся і більше не будете перевищувати дозволену швидкість.

Витрату палива можна знизити, прибравши з багажника все зайве. Деякі водії роками возять в багажнику предмети, які їм за великим рахунком не потрібні. Якщо позбутися від них, то можна економити на паливі. Звичайно, трохи, але, як то кажуть, копійка гривню береже.

Також допомогти економити паливо може круїз-контроль, коли часто їздиш на великі відстані по трасі.

Крім того, досвідчені водії радять уникати роботи двигуна на холостому ходу, своєчасно проводити техогляд і міняти зношені деталі.

Раніше експерти розповіли, як правильно взимку мити автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ