Today.ua

Як може нашкодити обігрів сидінь автомобіля?

Багато автовиробників з гордістю повідомляють, що їхні автомобілі в тій чи іншій комплектації (або як опція) мають підігрів сидінь. І беруть за це чималі гроші. Це, звичайно, корисна функція, однак, вона за певних обставин може нашкодити здоров'ю людини.

Найчастіше систему обігріву сидінь пропонують для автомобілів з шкіряними сидіннями. Логічно, враховуючи, що взимку шкіряні сидіння, як сядеш в них, бувають такі холодні, що можуть призвести до простатиту у чоловіків і до циститу у жінок.

Здавалося б, яка може бути небезпека від підігріву сидінь? Навпаки, це дуже корисна функція.

Але справа в тому, що навіть невелике перевищення температури в 35-40 градусів, яка оптимальна для утворення сперматозоїдів, може привести до їх загибелі. Іншими словами, якщо постійно протягом тривалого часу користуватися підігрівом сидінь, то можна стати безплідним.

Крім того, надмірний обігрів сидінь може привести до застуди, в разі різкого охолодження після виходу з авто в холодну пору року.

Надмірний обігрів сидінь також протипоказаний при онкологічних захворюваннях.

Тому не можна зловживати обігрівом сидінь. Ця функція розрахована на короткий період часу (вивчіть інструкцію). При тривалих поїздках відключайте її або, хоча б, вмикайте на мінімальну потужність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ