Today.ua

Кабмін спростив отримання посвідчення водія

Українцям під час військового стану тепер буде простіше отримати посвідчення водія. Відповідну постанову ухвалив Кабмін України.

Зокрема, тепер біженці можуть отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, де вони складали теоретичний або практичний іспит.

Щоправда, не зовсім зрозуміло, чи потрібно у цьому випадку мати офіційний статус внутрішнього переселенця. Швидше за все, ні, тому що в постанові йдеться про громадян, які тимчасово через бойові дії переїхали жити в інше місце.

Крім того, тепер теоретичні знання офіційно дозволили отримувати через месенджери, наприклад через Skype. Теоретичне навчання на право керування легковим автомобілем або вантажівкою з причепом скоротилося на 20%. Це зроблено у зв'язку з вимогами, які висунув військовий стан.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Україні через обстріл російськими окупантами нафтобаз, НПЗ та залізничних станцій утворився дефіцит палива. Уряд обіцяє, що найближчим часом його ліквідують за рахунок збільшення постачання з Європи через Польщу.

Раніше стало відомо, що у Верховній Раді не підтримали скасування безкоштовного розмитнення автомобілів з іноземної реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ