Today.ua

Кабмін закликали дозволити проводити документальні перевірки АЗС

Державна екологічна інспекція України (ДЕІ) закликала Кабмін знову дозволити проводити документальні перевірки АЗС, щоб убезпечити українських водіїв від неякісного палива.

У заяві прес-служби ДЕІ йдеться про те, що українці навіть під час війни та ситуації у країні мають право на купівлю якісного автомобільного палива. Один із шляхів вирішення проблеми неякісного палива, що потрапляє на ринок, – це відновлення документальних перевірок автозаправок.

Нагадаємо, ДЕІ з березня 2022 року у зв'язку з військовим станом, оголошеним в Україні, не перевіряє якість палива, яке продають мережі АЗС. Це призвело до того, що побільшало неякісного палива. У результаті багатьом автовласникам доводиться ремонтувати свої автомобілі, витрачаючи великі гроші.

Державна екологічна інспекція раніше вже просила уряд дозволити знову перевіряти якість автомобільного палива, але отримала відмову.

Справа дійшла до того, що українці почали навіть скаржитися на погану якість дизельного палива. Раніше такого ще ніколи не було.

Раніше Інститут споживчих експертиз опублікував результати нової перевірки якості бензину А-95, який продають українські АЗС. Виявилося, ринок цього палива переповнений "бодягою". У такому паливі мало октану, але сильно перевищено вміст сірки та бензолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ