Today.ua

Hyundai зробив ставку на компактні машини: що випускатимуть

Південнокорейська компанія Hyundai, як і раніше, буде випускати компактні автомобілі, у тому числі Hyundai i10, i20 та i30. Про це розповів голова європейського офісу південнокорейського автогіганта Майкл Коул.

В останні роки у багатьох країнах спостерігається справжній бум кросоверів та позашляховиків. І Європа у цьому плані не виняток. Тому багато автовиробників відмовляються від випуску малолітражних та компактних легкових автомобілів.

Але боси компанії Hyundai розуміють, що не всім автомобілістам потрібні кросовери та позашляховики. Тому Hyundai, як і раніше, випускатиме компактні хетчбеки Hyundai i10, i20 і i30. У цих моделей будуть нові покоління.

Зрозуміло, що Hyundai i10, i20 та i30 мають бути певною мірою електрифіковані, щоб відповідати сучасним суворим екологічним стандартам за рівнем викидів в атмосферу шкідливих речовин. Через якийсь час у цих автомобілів, мабуть, з'являться і повністю електричні версії (тобто вони стануть електромобілями). Нагадаємо, раніше компанія Hyundai оголосила, що приблизно з 2035 року вона продаватиме в Європі лише електромобілі.

Слід зазначити, що у Європі майбутнє компактних автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння дуже туманно. Справа в тому, що новий екологічний стандарт Євро-7 зробить розробку та випуск компактних машин дуже дорогим. В результаті вони подорожчають на кілька тисяч євро, що призведе до падіння попиту на них. Тому автовиробники будуть змушені відмовлятися від компактних автомобілів із ДВС та перетворювати їх на електромобілі.

З компактних легкових автомобілів Hyundai в Україні зараз продають лише дві моделі – Hyundai i10 та i30. Хетчбек i10 у стандартній комплектації коштує від 524 000 гривень, а хетчбек i30 – від 693 800 гривень.

Hyundai i10 у комплектації Active оснащується стандартним 1,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 67 к.с., який працює разом із 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Є також версії з 1,2-літровим бензиновим двигуном потужністю 84 к.с. та з "автоматом".

Hyundai i30 оснащується 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 110 к.с. Коробка передач – 6-ступінчаста механічна або автоматична.

Нагадаємо, раніше ми повідомили про те, що в Україні з'явиться Hyundai Kona Electric нового, другого, покоління з запасом ходу 490 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ