Today.ua

Експерти розповіли, що буде з б/в авто в Україні у 2022 році

Згідно з прогнозом експертів Інституту досліджень авторинку, у 2022 році в Україну ввезуть близько 100 тисяч нових автомобілів та близько 400-450 тисяч б/в автомобілів на іноземній реєстрації. При цьому б/в автомобілі з-за кордону можуть подорожчати на 15-20%.

Експерти Інституту досліджень авторинку уточнили, що їхній прогноз ґрунтується на тому факторі, що в нашій країні буде стабільне законодавство.

Найчастіше у 2022 році українці купуватимуть автомобілі у ціновій категорії до 10 тисяч доларів. Українці продовжать купувати насамперед ті моделі, які вони купували раніше. Тобто, як і раніше, українці найчастіше за кордоном купуватимуть Volkswagen Passat, Renault Megane, Volkswagen Golf, Skoda Octavia та Ford Focus (це лідери з ввезення в Україну серед б/у авто).

Експерти не виключають, що українцям наступного року можуть частіше пропонувати автомобілі з великим пробігом, у поганому стані, з дефектами. Причина – збільшення попиту на б/у автомобілі у Європі, а також збільшення їхньої вартості.

З цього виходить, що у 2022 році може збільшитись кількість випадків шахрайства при продажу. Ймовірно, ще частіше скручуватимуть пробіг, приховуватимуть дефекти та історію машин.

Очікується, що у 2022 році частка ввезених в Україну автомобілів з Євросоюзу складе не менше 60%, а зі США – 30-35%. Не виключено, що українці частіше купуватимуть машини в Грузії, Південній Кореї або, наприклад, в ОАЕ.

Але на вторинний автомобільний ринок у нашій країні у 2022 році можуть вплинути багато факторів. Наприклад, введення обов'язкового техогляду або заплановане розмитнення машин на іноземних номерах у додатку "Дія".

Раніше повідомлялося, що власники автомобілів на іноземній реєстрації, які через ті чи інші причини не можуть оформити розмитнення або вивезти машини, почали від них відмовлятися на користь держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ