Today.ua

Що не можна робити в автомобілі з АКПП

Автоматичні коробки передач досить надійні. Однак, за певних умов можна «вбити» навіть найнадійніший «автомат». Сьогодні ми розповімо про те, що не можна робити в автомобілі з автоматичною трансмісією.

Деякі водії тиснуть на акселератор при натиснутій педалі гальма. Тож не дивно, що в цьому випадку коробка швидко перегрівається і виходить з ладу. Не повторюйте таку помилку.

Не можна запускати автомобіль з «автоматом» з буксира або «з штовхача». Деякі автомобілісти примудряються так робити. Іноді у них виходить завести мотор, але з такою ж вірогідністю може зламатися коробка.

Не рекомендується також довго буксувати, адже через це коробка передач перегріється з усіма наслідками з цього. Правда, захисна автоматика в цьому випадку, швидше за все, переведе коробку в аварійний режим, але краще не ризикувати.

Якщо перед вами постане питання про буксирування причепа або великого автомобіля, то відмовтеся від цього, якщо ваша машина для таких цілей не призначена. В іншому випадку можуть вийти з ладу фрікціони. У заводському мануалі вказані можливості буксирування.

Іноді водії під час руху включають режим «Паркінг», через що може бути пошкоджений не тільки механізм парковки, а й інші деталі коробки.

Крім того, не рекомендується порушувати правила буксирування. Якщо їхати на буксирі з непрацюючим двигуном, то через відсутність масла можливі задири на поверхнях, що труться. Автовиробники зараз часто допускають тільки погрузку на евакуатор поламаної машини з «автоматом», хоча деякі водії вважають, що безпечно можна в цьому випадку їхати на буксирі на швидкості не більше 30-50 км/год і на відстань до 30-50 км.

Раніше експерти назвали чотири найпроблемніші автоматичні коробки передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ