Today.ua

Що робити з євробляхою, якщо немає можливості розмитнити чи вивезти – законні способи

В Україні період пільгового розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації закінчився 10 листопада 2021 року. Багато українців із тих чи інших причин не змогли скористатися пільгами, і тепер їм загрожує величезний штраф. Експерти громадської організації "АвтоЄвроСила" назвали два законні способи виходу з цієї ситуації…

Зокрема, перший законний спосіб позбутися євробляхи, якщо немає можливості її розмитнити чи вивезти – перевести у митний режим "відмова на користь держави".

Другий законний спосіб позбавиться автомобіля на іноземній реєстрації, який знищено, пошкоджено в ДТП або вкрадено – закінчити митний режим транзит, тимчасового ввезення.

Експерти наголосили, що якщо здати євробляху на розбирання, то штрафу у 170 тисяч гривень не уникнути. У митній базі є вся інформація (паспорт, прописка) про людей, які ввозили автомобілі у митному режимі транзит чи тимчасове ввезення.

Крім того, митниця легко може знайти людей, які не ввозили автомобіль, але купували на нього страховку або якщо на них хоч раз склали адміністративний протокол за порушення правил дорожнього руху.

Нагадаємо, що пільговий період розмитнення євроблях діяв в Україні з 15 червня до 10 листопада 2021 року. За цей час було оформлено близько 68 тисяч євроблях.

Раніше повідомлялося, що власник автомобіля Opel на іноземній реєстрації спалив його від розпачу. Він не мав грошей, щоб розмитнити автомобіль і вивезти його з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ