Today.ua

Моторне мастило закінчилося в дорозі: варіанти вирішення проблеми

Багато українських автомобілістів змушені під час війни евакуюватися в безпечні райони країни. Іноді під час евакуації в автомобіля раптом несподівано закінчується моторне мастило. Як вчинити у такій критичній ситуації?

Евакуація з районів бойових дій ускладнюється різними чинниками, і насамперед обстрілами російських окупантів. Якщо автомобіль раптом дає збій, а поруч немає не те що СТО, а навіть населеного пункту, то тоді, звичайно, теж є причина впасти в паніку. Але падати духом ніколи не потрібно!

Якщо під час евакуації (та й під час звичайної поїздки) починає помаргувати лампа аварійного тиску мастила в комбінації приладів, потрібно вжити термінові заходи.

Які саме? Спочатку перевірте, чи немає течі мастила з двигуна. Течія мастила може відбуватися через ущільнення масляного фільтра, тріщину в піддоні картера, через видавлений сальник. Якщо теча мастила мінімальна, а двигун нормально працює, то можна продовжувати шлях.

Досвідчені водії, якщо немає в запасі "рідного" моторного мастила, заливають будь-яке моторне мастило, яке можуть знайти. Пам'ятайте, що абсолютно нешкідливо залити інше мастило з рівнем якості та в'язкості не нижче, ніж допустимо для двигуна вашого "залізного коня".

Іноді заливають навіть дизельне мастило, якщо виручить водій якоїсь вантажівки. Краще їхати на такій "бодязі", ніж взагалі без мастила. Звичайно, цю суміш за першої ж можливості потрібно замінити.

Нагадаємо, раніше ми пояснили, як визначити, що залив підроблене моторне мастило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ