Today.ua

Покинуті в аеропортах автомобілі чиновників пропонують конфіскувати

В Україні хочуть конфіскувати на користь держави автомобілі, які високопосадовці кинули біля вокзалів, аеропортів, на дорогах, тікаючи за кордон під час воєнного стану. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект №7260.

Зокрема, у цьому проекті закону пропонується вилучені автомобілі передавати Збройним силам України та Силам територіальної оборони.

Автори законопроекту виходили з того, що під час війни з російськими окупантами деякі чиновники, народні депутати, керівники держорганів замість захисту батьківщини втекли за кордон. Тому пропонується їх покарати на даному етапі вилученням автомобілів, які вони покинули.

Наразі проект цього закону перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Потім його розглянуть у деяких інших парламентських комітетах і віддадуть на затвердження народним депутатам.

Тим часом, у результаті злочинних дій російських окупантів в Україні знищено близько 90 тисяч автомобілів. Це не остаточна цифра, адже окупанти продовжують обстрілювати населені пункти.

Раніше стало відомо, хто виплатить компенсацію за знищений автомобіль під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ